Otyłość charakteryzuje się zwiększoną ilością tkanki tłuszczowej w organizmie. Przyjmuje się, że choroba ta jest charakterystyczna dla krajów rozwiniętych i rozwijających się, gdyż to właśnie tam rocznie odnotowuje się najwięcej Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Do tej pory uważano, że to kofeina zawarta w kawie wywołuje zgagę i pieczenie żołądka. Jednak najnowsze badania wskazują, że tak nie jest. Czy w takim razie można pić pobudzającą kawę bez obaw o podrażnienie żołądka? Czy jest ratunek Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Cytryny zawierają wiele cennych dla organizmu składników – są nieocenionym źródłem przeciwutleniaczy, elektrolitów oraz witaminy C; pomagają zwalczyć przeziębienie, dodają energii, a także oczyszczają organizm z toksyn. Spożywanie Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Yerba mate dotarła także do Polski. Teraz pije ją coraz więcej osób, nie tylko doceniając jej unikatowy smak, ale jednocześnie również dobroczynne właściwości. Yerba mate przyrządza się z liści drzewa nazywanego ostrokrzewem Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

W ostatnim dziesięcioleciu związki flawonoidowe wzbudzają duże zainteresowanie, szczególnie w świecie nauki, skąd docierają coraz to nowe informacje na temat niezwykle dobroczynnego wpływu tych związków na organizm ludzki… Co to są Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Nic nie wzbogaca potraw lepiej niż odpowiednio dobrane przyprawy oraz zioła, które są niezastąpione do zup, dań mięsnych surówek, ciast, deserów czy napojów. Ich wartość nie polega jednak tylko na podnoszeniu walorów smakowych, ale także Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej