Yerba Mate jest naparem przygotowywanym z liści ostrokrzewu paragwajskiego. Największą popularnością cieszy się w Ameryce Południowej (szczególnie w Paragwaju, Urugwaju, Brazylii i Argentynie) jednak również w krajach europejskich docenia Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Jagody Goji nie bez powodu nazywane są „czerwonymi diamentami”. To właśnie one są jednym z najzdrowszych i najbardziej wartościowych produktów, które wspierają funkcjonowanie całego organizmu i zapobiegają rozwinięciu się wielu chorób. Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Lukuma jest egzotycznym owocem pochodzącym z zakątków Ameryki Południowej. Rośnie głównie w okolicach Chile, Ekwadoru i Kolumbii. Ze względu na swoje właściwości zdrowotne, usprawniające cały organizm, uważana jest za jeden z najbardziej Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Gałązka pietruszki może zapewnić nam znacznie więcej niż tylko zieloną ozdobę talerza. Roślina ta prezentuje wielokierunkowe, bardzo szerokie działanie terapeutyczne. To swoista „bomba” witaminowa. Łyżka drobno pokrojonej natki Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Kapsaicyna. Brzmi dość tajemniczo, gdy tymczasem składnik ten powszechnie występuje w tak doskonale znanej nam papryczce chili. Zresztą, nie tylko w niej, ale również we wszystkich roślinach z rodziny pieprzowców. I jak się okazuje, to nie Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Pieprz to jedna z najpowszechniej stosowanych w naszej kuchni przypraw. Bez niego dania są mdłe i bez wyrazu. Mało kto jednak wie, że pieprz to nie tylko gwarancja lepszego smaku, ale też zdrowszego posiłku. A wszystko za sprawą zawartej w nim Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej