Coraz więcej osób rezygnuje ze spożywania produktów zawierających gluten. Czy to tylko moda, a może zdrowy nawyk? Czym tak właściwie jest gluten, w jakich produktach możemy go znaleźć i czy należy się obawiać tego składnika diety? Co to Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Witamina E nazywana jest witaminą młodości i płodności. W organizmie ludzkim bierze udział w szeregu kluczowych procesów – przeciwdziała jego starzeniu się i wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Co jeszcze warto wiedzieć na jej Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Kasza jaglana, czyli niewielkie żółte ziarenka z charakterystyczną kropką to nic innego, jak łuskane ziarna prosa. Uznaje się ją za najstarszy gatunek kaszy. Uprawiana była już w neolicie, czyli około 4000 lat temu. Jako, że jaglanka Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Bakłażan, inaczej oberżyna, należy do tej samej rodziny co ziemniak, pomidor, papryka i cukinia czyli psiankowatych. Jego ojczyzną są Chiny i Indie, obecnie jednak uprawę bakłażana prowadzi się w wielu zakątkach świata. W wielu krajach Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Witamina D nie bez powodu nazywana jest „witaminą słońca”. To właśnie dzięki niemu „dostarczana” jest ona do ludzkiego organizmu. Niestety w klimacie, który występuje w naszym kraju nieczęsto doświadczamy ciepłych, Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej

Osoby, u których wykazano wysokie ryzyko wystąpienia chorób serca powinny zadbać o stosowanie odpowiedniej diety, która może wpłynąć na jego obniżenie. Jeśli chcesz uchronić się przed dolegliwościami związanymi z sercem, dowiedz się Czytaj więcej |

GrzegorzZapalony zielarz i miłośniki natury. Zainspirowany złożonością i bogactwem natury, poświęcił swoje życie odkrywaniu i naukowemu badaniu roślin leczniczych. Pasja do roślin i głębokie zrozumienie

Czytaj więcej